Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og få 15% rabat på dit første køb!

Nej tak

For mig er yoga for børn og unge et kald. Det er min livsdrøm er at hjælpe hvert barn og deres voksne udfolde sit fulde potentiale, og leve i samklang og harmoni med hinanden og vores naturlige verden. Dette ud fra principperne ”lidt men godt gør en stor forskel over tid”, og ”hvis jeg tror jeg kan, så kan jeg.”

Jeg arbejder i den sammenhæng målrettet for at gøre yoga til en naturlig del af kultur og praksis i hhv. uddannelses- og sundhedssystemet, for større kompetence, ansvarlighed og bevidsthed.

Børneyoga, er som både bevægelsesform og begreb vokset med stor hast de sidste 5 år. I takt med samfundets krav om effektivitet og digitalisering, kræver det mange ressourcer fra vores børn og deres voksne, at holde trit.

Yoga er for mange blevet et middel til at skabe flere åndehuller til nærvær og væren, og balancere krop, sind og ånd. Det har smittet af på børnene. Både privat, i pædagogisk praksis og læringsmæssig regi i skole/SFO/ungdomsuddannelser.

Vi tror på at børneyoga giver praktiske livskundskaber - kan fremme og støtte

Sundhed * Selvtillid * Selvomsorg * Selvbevidsthed * Selvregulering *Selvmestringsevne * Sundt Søvnmønster * Socio-emotionelle kompetencer * Sansen for kreativ problemløsning * Sansebearbejdning/sanseintegration * Større akademisk formåen og retention * Stresshåndteringsevner og forebyggelse *Styrke – resiliens og balance fysisk, psykisk og mentalt

På de mindste yogahold, kan det nogle gange synes som man er havnet i en bikube, da børn kan være overalt og ikke blot på måtten. En time består nemlig både af bevægelse, der understøtter deres motorik, samt øjeblikke af stilstand til integration og selvregulering. De artistiske indslag og kreative læringselementer, der er særligt for børneyoga, uddanner børnene og giver dem indblik i den naturlige verden, de er en del af, og de dertilhørende øvelser (asanas) de imiterer. Dette er med til at skærpe deres nysgerrighed og forståelse for selvomsorg og respekt for andre.

På tweens/teen hold, er vægtningen lidt anden. Her er fokus er på at støtte transformation fra barn til teen, og give dem redskaber til at inddrage praktisk i livet for en stærk og smidig krop og robust og roligt sind.

Børneyogaen består hos os af -

Fysiske øvelser * Åndedrætsbevidsthed/øvelser * Partner og gruppeøvelser * Yogalege – aktiviteter * Dyb afspænding * Mindfulness og meditation * Artistiske og kreative udtryk * Historiefortælling * Refleksion * Filosofi * O.m.a.

Yoga er en dybdegående og transformerende praksis, og med børneyoga etableres gode vaner og rutiner i tidlig alder samt børns motorik, socio-emotionelle og kognitive evner, understøttes og udvikles. Dette i et konkurrencefrit rum, hvor alle er vindere og det også er sjovt.

Læs mere om LilleYogaHus her

 

 

 

 


Kommenter

Denne blog er modereret.