Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og få 15% rabat på dit første køb!

Nej tak

 

Hvis du kigger på et nyfødt barn der trækker vejret, vil du kunne se, at barnet trækker vejret helt ned i maven. Mange voksne har mistet den evne og trækker i stedet vejret overfladisk. Yogaens fokus på åndedrættet og de mange åndedrætsøvelser hjælper barnet til at bevare sin fulde vejrtrækning, hvilket betyder, at barnet får mere livsenergi.

Yoga er en leg, og alle får noget ud af at dyrke yoga. En stærk krop og et glad barn hører sammen. Så i virkeligheden giver man sit barn et motorisk forspring med lidt yoga - Yoga giver samtidigt udfordringer på alle niveauer.

Yoga er fantastisk og glæden og effekten af yoga er ligeså stor hos børn, som hos voksne. Forskning viser, at børn sidder meget mere end de gjorde for bare 10 år siden og hvis det bliver ved, vil det gå alvorligt ud over deres krop og fysik.

Når børn laver yoga, lærer de at arbejde med deres kroppe, hvilket er med til at styrke både muskler, sener og skelet. Derudover er der mange andre gode grunde til, at dit barn har glæde af yoga. Bla. større kropsbevidsthed, de bevarer den medfødte kontakt til det fulde åndedræt, de opnår smidighed og styrke, bedre koncentrationsevne, udvikling af naturlig indre ro, de får en bedre kropsholdning og udvikler sig bedre sprogligt.

Herhjemme kan vi se det på vores egne 3 børn, hvoraf to af dem har autisme og adhd. Den ro, selvkontrol, selvbevidsthed og koncentration, som yoga er med til at give, er helt fantastisk. 

Børn, der i det hele taget laver yoga, lærer åndedrætsteknikker og laver visualiseringer, bliver bedre til at koncentrere sig og til at finde indre ro. Børnene bliver bedre til at være stille, til at samle deres tanker og til at udelukke udefrakommende forstyrrelser. Dermed bliver børnene opmærksomme og forbedrer deres indlæringsevner - det er altså et fantastisk hjælpemiddel, hvis man har et barn med udfordringer.

Følg med i Vibekes univers på instagram


Kommenter

Denne blog er modereret.